Haber

Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi Tamamlandı

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde 700 bin dolarlık bağışla, Nisan ayında temeli atılan Gastronomi Akademisi tamamlandı. Türkiye’de gastronomi eğitimi alanında bir birinci olan ve son teknoloji ile donatılan Akademinin açılış merasimi, Aralık ayında yapılacak.

Akademi inşaatı, Amerika’da yaşayan Türk İş insanı Feyza Altındağ Shipley ve eşi Richard Shipley öncülüğünde Shipley Eğitim Vakfı tarafından ve ABD’de bulunan değerli bir sivil toplum kuruluşu olan Bridge to Turkey Funds paydaşlığı ile Üniversiteye yapılan 700 bin dolarlık bağışla, kısa müddette tamamlandı. Çeşme Ziraî Kalkınma Kooperatifinin de proje ortağı olarak yer aldığı Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Kooperatif-Üniversite iştiraki ile de Türkiye’de birinci olan bir model sunacak. 750 metrekarelik alana kurulan akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin sürece ve sıkım atölyesi, ekmek üretim atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası yer aldı.

“Proje ve yatırımlarımıza devam edeceğiz”

Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi kuruluşu için büyük bir heyecan yaşadıklarını tabir eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise, tam akredite bir Araştırma Üniversitesi olmayı başaran ve öğrenci odaklılıkta önder olan Ege Üniversitesinin, Gastronomi Akademisi örneğinde olduğu üzere, turizm alanında “Lider Ülke Türkiye” gayesini destekleyen proje ve yatırımlara devam edeceğini kaydetti. Açılışı, Aralık ayı içinde yapılacak Çeşme Turizm Fakültesi Gastronomi Akademisi, Mayıs ayında gerçekleşecek milletlerarası açılış ile GastroFest aktifliği de gerçekleştirecek.

“Ülkemiz gastronomi eğitiminde bir çığır açıyoruz”

Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Gastronomi Akademisi ile Türkiye’de gastronomi eğitiminde bir çığır açacaklarını ve Ege Üniversitesi modelini kurduklarını söz etti. Akademinin her basamağında en üst teknolojik donanımı kullandıklarını kaydeden Prof. Dr. Gültekin, akademi bünyesi içinde bulunan üç başka mutfak ve 3 atölye ile gastronomi eğitiminde dönüşümü yakalayacaklarını ve hem Çeşme hem de İzmir’i gastronomi turizminin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
betturkey
eskort istanbul
lüks escort istanbul
escort bayan istanbul
istanbul eskort bayanlar
istanbul elit eskort
lüks eskort adalar
elit escort arnavutköy
elit escort ataşehir
avcılar lüks escort
bağcılar escort
bahçelievler escort hizmetleri
bakırköy eskort rehberi
başakşehir eskort bayan
escort bayan bayrampaşa
beşiktaş escort
escort beykoz
beylikdüzü escort bayan
en iyi beyoğlu escort
büyükçekmece elit eskort
çatalca eskort siteleri
profesyonel escort çekmeköy
esenler eskort
escort bayan esenyurt
en iyi eyüp escort
elit escort fatih
escort gaziosmanpaşa
güngören eskort
kadıköy eskort kızlar
vip eskort kağıthane
kartal eskort siteleri
eskort küçükçekmece
profesyonel escort maltepe
pendik vip escort
sancaktepe escort
sarıyer eskort rehberi
şile escort bayan
silivri eskort rehberi
eskort şişli
eskort sultanbeyli
sultangazi eskort bayan
escort bayan tuzla
ümraniye escort
profesyonel üsküdar escort
zeytinburnu escort
eskort istanbul
istanbul escort bayan